1. In de voetsporen van Escher

Een unieke, interactieve en steeds ontwikkelende app, die voor alle soorten bezoekers inspirerende elementen heeft.

“Met het gezin loop je door het sfeervolle centrum van Baarn. Zowel je zoon en dochter als jijzelf hebben de App ‘In de voetsporen van MC Escher’ gedownload. De kinderen rennen vooruit naar het volgende punt en al snel haal je ze in en zie je dat ze het kunstwerk Bélvèdere van MC Escher hebben gevonden dat je met behulp van de App virtueel kan bekijken. Ze lopen er al lachend en speurend met hun telefoon omheen om de code te vinden die hen verder helpt in de Escher Game. Je bekijkt het kunstwerk zelf in de
‘info’ stand van de App en krijgt allerlei interessante informatie over het leven en werk van deze beroemde kunstenaar.
Als de kinderen zijn uitgepuzzeld
op deze plek – geweldig dat ze zo spelenderwijs zoveel over kunst leren! – lopen jullie verder naar de volgende locatie, waar weer een bijzonder kunstwerk op een verrassende manier bekeken kan worden…”

Met de MC Escher wandel App maak je een wandeltocht door Baarn langs interessante en in het leven van Escher relevante locaties. Je loopt bijna letterlijk door het leven van MC Escher en krijgt uitleg over zijn loopbaan en zijn kunstwerken. De kern ervan bestaat uit verhalen en de geschiedenis rondom MC Escher op deze voor hem belangrijke plekken.

Tijdens de wandeltocht worden zijn werken gevisualiseerd door middel van Augmented Reality op gebouwen en locaties, als ‘digitale muurschilderingen’ op muren en als 3D optisch bedrog bouwwerken op pleinen en open plekken. Daarnaast kunnen we aansluiten bij bestaande en/of uit andere initiatieven in dit project ontstane kunstwerken die een plek hebben in het centrum van Baarn.

All M.C. Escher works copyright © The M.C. Escher Company B.V. -Baarn-Holland. All rights reserved. www.mcescher.com

Initiatieven

Escher in Baarn bestaat uit meerdere initiatieven, die onderling samenhangen, en zich in de tijd ontwikkelen. Dat maakt het enerzijds tot een collectief project. Anderzijds heeft het ook het karakter van een beweging; van groeiende zichtbaarheid van Escher in Baarn; van groeiende effecten voor de Baarnse en regionale economie; van groeiend nationaal en internationaal belang.