3. Escher beleefcentrum

Een meeslepende beleefplek, op een markante locatie in Baarn, waar een breed publiek zich kan onderdompelen in Escher’s werk en inspiratie.

Escher Beleefcentrum: op een markante plek in Baarn ontwikkelen we een experience center over Eschers visie en werkwijze. Dit Beleefcentrum heeft de potentie om de sluitsteen te worden van het project Escher in Baarn. Een ankerpunt voor bezoekers en activiteiten.

In het Beleefcentrum ervaar je wat Escher inspireerde, beleef je zijn visie en werkwijze en ontdek je wat dit voor jou kan betekenen in je dagelijks leven en je werk. Het Beleefcentrum is laagdrempelig en toegankelijk voor een divers, Nederlands en internationaal publiek.

Het verhaal van het centrum valt uiteen in drie delen.

  1. Verwondering: hier draait het om zelf ontdekken, met Escher als leermeester. Inhoudelijk staan zijn visie en werkwijze centraal.

  2. Bewondering: de bezoeker wordt hier zelf volledig onderdeel van een wereld vol visuele effecten en optische illusies.

  3. Inspiratie: hier draait het om zelf uitproberen en spelen, en hier ontdek je wat je ermee kan in je eigen leven.

Daarnaast krijgt de bezoeker in de entreezone een introductie in zijn leven en werk, en vormt de zorgvuldig uitgebalanceerde winkel een passend sluitstuk van het bezoek. De winkel dient tevens als informatiepunt voor de andere onderdelen van Escher in Baarn.

All M.C. Escher works copyright © The M.C. Escher Company B.V. -Baarn-Holland. All rights reserved. www.mcescher.com

“Om vrede te hebben met dit rare leven; om te aanvaarden wat wij niet begrijpen; om rustig af te wachten wat ons te wachten staat; moet je wijzer zijn dan ik ben.“

M.C. Escher

Initiatieven

Escher in Baarn bestaat uit een drietal initiatieven, die onderling samenhangen, en zich in de tijd ontwikkelen. Dat maakt het enerzijds tot een collectief project. Anderzijds heeft het ook het karakter van een beweging; van groeiende zichtbaarheid van Escher in Baarn; van groeiende effecten voor de Baarnse en regionale economie; van groeiend nationaal en internationaal belang.

In de voetsporen van Escher

Escher binnenstebuiten

Escher beleefcentrum


Facebook-f


Twitter


Instagram