Wandelapp Escher: Volg de voetstappen – Vind de kunst – Ontdek de kijkhoek

Published On: 28 juni 2024

Heb je er ooit bij stilgestaan dat de wereldberoemde M.C. Escher in Baarn heeft rondgelopen? Door de tijd zijn deze voetstappen verdwenen. Stel je voor dat je deze voetstappen uit het verleden zou kunnen volgen. Dat kan straks met de app ‘Escher’.

Route

De route begint bij het station Baarn. In je scherm zie je met voetstappen de route aangegeven. Daarnaast zie je in je scherm oude foto’s verschijnen, die overeenkomen met de plek waar je staat. Ook zie je om je heen verschillende prenten van Escher en hoor je hem zelf hierover vertellen. In de game wordt je uitgedaagd om de juiste kijkhoek te ontdekken zodat de tekeningen van Escher kloppen.

Thema’s

Deze thema’s in het werk van Escher zijn de rode draad van de route:
– Indeling van ruimtes
– Spiegels van werelden
– De oneindigheid
– Perspectief
– Vlakvullingen
– Het onmogelijke
– Ruimtelijke illusies

Bonus

Er is ook een thema dat Escher nooit uitwerkte: Parallelle werelden. Door de 7 thema’s te doorlopen/spelen kun je dit 8ste thema ontsluiten en je eigen ‘Escheriaans’ werk achterlaten. Deze nieuwe werken vormen samen een digitale galerie.

De Stichting Baarn / Escher werkt aan een leerzame wandelapp met game over Maurits Escher. Van 1941 tot 1970 woonde en werkte Escher in Baarn. Hij staat nummer 5 op de lijst van meest bekende kunstenaars uit Nederland.