2. Escher binnenstebuiten

Een bijzondere, steeds groeiende expo van door Escher’s werk geïnspireerde objecten in de Baarnse buitenlucht.

Wat spreekt aan in het werk van Escher? Is het de fantasie? Of het omvormen van de werkelijkheid naar een nieuwe? Escher brengt je aan het twijfelen: is het nu verbeelding of zou dit werkelijk kunnen? Hij speelt met de werkelijkheid en je verwachtingen. Dit spelen en de bijbehorende verwondering is iets wat jong en oud blijft aantrekken.

Escher Binnenstebuiten is een groeiende expositie van kwalitatief hoogstaande, op Escher geïnspireerde objecten in het openbaar gebied van Baarn. Voor alle Baarnaars, voor Nederlands en internationaal publiek, voor jong en oud en voor kunstminnend en kunstmijdend. De objecten verbeelden en tonen aan waar Escher voor staat. Escher Binnenstebuiten versterkt de beleving van het hart van Baarn, en verbindt dat vervolgens aan de rest van de plaats en het buitengebied.

“We bewonderen de chaos omdat we zo graag orde willen scheppen.”

M.C. Escher

Initiatieven

Escher in Baarn bestaat uit een drietal initiatieven, die onderling samenhangen, en zich in de tijd ontwikkelen. Dat maakt het enerzijds tot een collectief project. Anderzijds heeft het ook het karakter van een beweging; van groeiende zichtbaarheid van Escher in Baarn; van groeiende effecten voor de Baarnse en regionale economie; van groeiend nationaal en internationaal belang.